Slovenija častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma – odprtje treh razstav

Ministrstvo za kulturo, 18. september 2023 ― Letošnji knjižni sejem v Frankfurtu bo za Slovenijo prav posebnega pomena, saj bo tam častna gostja. Slovenija je šele tretja slovanska država-gostja na frankfurtskem knjižnem sejmu, predstavila pa se bo pod sloganom Satovje besed. Del bogatega obsejemskega programa so tudi različne, s Slovenijo in njeno literaturo ter kulturo povezane razstave. Med 14. in 17. septembrom smo odprli tri razstave.

Women Writers Route Receives the Council of Europe Cultural Route Certificate at a Formal Ceremony

Forum slovanskih kultur, 15. september 2023 ― The Women Writers Route (WWR), which links seven countries and is dedicated to women authors from the turn of the 19th and 20th centuries and their inspiring life and literary stories, was awarded the certification of the Cultural Route of the Council of Europe last year, becoming the 48th European Cultural Route to be awarded this prestigious title and the first to be based in Slovenia, and this year it was awarded the certificate at an official ceremony in its home country.

Ukrepi za odpravo posledic poplav 2023 za samozaposlene v kulturi

Asociacija, 14. september 2023 ― Foto: Nada Žgank@Bunker V sredo, 9. avgusta 2023, je državni zbor sprejel Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN-F), prvi sveženj ukrepov za odpravo posledic ujme. Temu je sledil 31. avgusta 2023 sprejet Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (ZIUOPZP). V tem prispevku smo … Preberi več o Ukrepi za odpravo posledic poplav 2023 za samozaposlene v kulturi

Prijava škode nevladnih organizacij v javnem interesu s področja kulture zaradi posledic poplav

Ministrstvo za kulturo, 14. september 2023 ― 71. člen Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 določa, da lahko društva in ustanove, ki so bili oškodovani zaradi posledic uničujočih neurij, prijavijo škodo na strojih, opremi, zalogah in pri izpadu prihodka ministrstvu, ki je pristojno za področje njihovega delovanja.

Pozor! Društva, ustanove in zavodi lahko oddate oceno škodo do srede 20. septembra. 

Asociacija, 13. september 2023 ― Z današnjim dnem je tudi NVO v kulturi na voljo obrazec za oddajo škode, ki so jo utrpeli kot posledica letošnjih poplav in plazov. In vendar pozor! Društva, ustanove in zavodi imajo rok za oddajo ocene škode samo do sredine prihodnjega tedna.  Društva in ustanove, ki imate status nevladne organizacije v javnem interesu, obrazec z … Preberi več o Pozor! Društva, ustanove in zavodi lahko oddate oceno škodo do srede 20. septembra. 

Pozor! Poziv JSKD Prostori/Oprema-2023. Med upravičenci tudi poklicne NVO

Asociacija, 13. september 2023 ― Kot smo že obveščali, smo se v Asociaciji odzvali vabilu JSKD in v sodelovanju pomagali pripraviti letošnji Javni poziv za izbor predlogov za sofinanciranje najnujnejših prostorskih pogojev in opreme za razvoj ljubiteljske in poklicne nevladne kulture za leto 2023 (poziv Prostori/Oprema-2023), ki letos prvič uvaja možnost, da do sredstev iz naslova razpisa lahko dostopate tudi … Preberi več o Pozor! Poziv JSKD Prostori/Oprema-2023. Med upravičenci tudi poklicne NVO

Transformations: from the Slavic Clothing Tradition to Contemporary Designs

Forum slovanskih kultur, 10. september 2023 ― From 6 to 26 September 2023, the Museum of Applied Art in Belgrade hosted the exhibition Transformations: from the Slavic Clothing Tradition to Contemporary Designs, the result of collaboration between the Forum of Slavic Cultures, the Museum of Applied Art (Belgrade) and the Ministry of Culture of the Republic of Serbia. The exhibition was curated by Stanislava Vauda Benčevič.
še novic